PostHeaderIcon Pupinfo

‘s Mensen Beste Vriend

Wanneer U het noodlot met zorgen omwindt,

Keer dan tot Uw Bulldog, Uw enige vrind,

Al voelt ge Uw eenzaam en mist ge Uw fut,

Zijn liefde en trouw helpen U uit de put,

Dan ziet hij U aan, met zijn oog zo zacht,

Dat wakend U volgt, tot voor hem komt de nacht,

Gering is de eis, die zijn toewijding stelt,

Behandel hem goed en Gij zijt hem tot held.

 

“Once a Bulldog, always a Bulldog”

 

Fokken is voor ons niet gokken, maar heel bewust een keuze maken

om een zo gezond mogelijke bulldog te fokken.

 

Af en toe fokken wij een nestje. Ons streven is een zo gezond mogelijke bulldog te fokken, die sociaal en ondernemend is.

Kwaliteit staat bij ons voorop.

Floyd 8 wekenfloyd35zitvoorpag klein

Onze dames en heer zijn gecontroleerd door de heer W. Strikkers, een in Engelse Bulldoggen gespecialiseerde dierenarts en ze zijn goed bevonden om mee te fokken. De gezondheidsonderzoeken krijgt u te zien bij het bezoeken van onze kennel. Wij staan afwijzend tov tegen het steeds weer fokken met te nauw verwante combinaties. Onze voorkeur gaat meestal uit naar een geïmporteerde reu voor onze dames om een zo groot mogelijk genen pakket te krijgen. Bij het kiezen van een juiste combinatie staat gezondheid bij ons voorop, daarna komen karakter en schoonheid.

Binnen ons ras komen helaas erfelijke afwijkingen voor zoals, cherry eye, Patella Luxatie, te lang verhemelte enz. Regelmatig nemen wij deel aan symposia en lezingen over de gezondheid van honden, soms specifiek voor ons ras de Engelse Bulldog, gegeven door de beste dierenartsen, specialisten en wetenschappers in Nederland. Hierdoor hebben wij veel kennis opgebouwd over niet alleen de gezondheid maar ook over problemen die voor kunnen komen bij alle hondenrassen, het fokken van honden, gedragsproblemen enz. Door heel bewust de juiste combinatie te kiezen streven wij ernaar erfelijke afwijkingen bij de honden te voorkomen.

Wij fokken volgens de regels vastgelegd in het fokreglement 2008 van de Engelse Bulldog Club Nederland. Ook krijgen de pups een koopovereenkomst mee met daarin opgenomen de garantie regeling naar Europees recht.

Onze honden gaan twee keer per dag naar het bos en spelen veel in de tuin en in huis. Natuurlijk afgewisseld met de nodige rustmomenten. Een jaar na hun geboorte kunnen de door ons gefokte bullen makkelijk getraind worden om een uur te lopen. Onze pups groeien op in onze woonkamer. Hierdoor wennen ze al op jonge leeftijd aan verschillende geluiden zoals de stofzuiger, tv, radio enz. Vanaf 6 weken mogen ze ook los lopen in de tuin als het weer het toelaat, daardoor wennen ze ook alvast aan buiten geluiden. Ook nemen we de pups voordat ze naar hun nieuwe baasjes gaan, mee in de auto voor een rit. Zo krijgt u van ons een zo goed mogelijk gesocialiseerde pup mee.

Een bulldogpup koop je niet voor even, maar voor heel zijn leven!

gf.guinypup 11jaar 30 april 07

Links Guinevere als pup van 8 weken toen we haar ophaalden en rechts Guinevere op haar 11de verjaardag op Koninginnedag 2007.

Aan de nieuwe eigenaren stellen wij hoge eisen. De honden mogen hooguit een halve dag alleen zijn, ze moeten voldoende beweging en rust krijgen. De honden mogen geen trap lopen en ze moeten hoogwaardig voer krijgen. Ze moeten op tijd naar de dierenarts gaan voor hun benodigde inentingen en hun wormkuren.

Graag maken wij voor de geboorte van een nest kennis met de aspirant kopers. Zo kunnen we in alle rust alle voor- maar ook nadelen van een Engelse Bulldog uitleggen. We nemen onze verzorgingsinstructies door zodat de aspirant kopers een idee krijgen waar ze aan gaan beginnen.

Als de pup naar zijn nieuwe eigenaar gaat is hij/zij

 • ingeënt op de leeftijd van 6 weken
 • gezond verklaard door onze dierenarts
 • diverse keren ontwormd
 • gechipt door de Raad van Beheer
 • in het bezit van een stamboom van de FCI
 • in het bezit van een koopovereenkomst van de EBCN naar Europees recht
 • goed gesocialiseerd
 • krantzindelijk
 • hij/zij krijgt een speeltje mee met nestgeur
 • krijgt hij/zij een zeer uitgebreide beschrijving mee met daarin veel op(voedings)adviezen
 • krijgt hij/zij een puppy pakket mee van Eukanuba voor de eerste paar dagen met een kortingsbon

Ook nadat de pup ons huis heeft verlaten, kunt u altijd een beroep op ons doen met vragen. Wij hebben liever dat u vaak contact met ons opneemt, dan dat u te laat bent.

Indien u overweegt een Engelse Bulldogpup aan te schaffen en u wilt een pup van onze dames bespreken, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

 

drinkenlucille11dgnkont