PostHeaderIcon Dames

Het ontstaan van onze Engelse Bulldog kennel Glimmer Friends

In 1994 kwam onze eerste Engelse Bulldog bij ons wonen, Polytelis Honey Bear, hij was toen al 10 maanden. Hij is stamhouder van onze Engelse Bulldog kennel. David heeft diverse reserve CAC’s behaald op hondenshows in Nederland en in België. Hij vond showen heerlijk. Woest was hij als hij niet mee mocht. We missen onze knuffel beer nog steeds.

Uit de combinatie Engelse Bulldog Polytelis Honey Bear en Engelse Bulldog Polytelis Autumn Queen kregen wij eerste keus. Het werd Polytelis Lady Guinevere. Zij werd in 1997 Op de Internationale hondenshow in Dortmund BundesJugendsieger. Super trots waren we. Ook Guinevere heeft goede resultaten op shows behaald. Guinevere was het liefst alle honden in huis aan het poetsen. Ze heeft menig Engelse Bulldogpup opgevoed. Ze was een super (O)ma. Zelfs op 11 jarige leeftijd verdedigde ze haar roedel met alle macht de ze had.

Uit de combinatie Engelse Bulldog Polytelis Lady Guinevere x Engelse Bulldog Hellendael Bristol CasaNova is onze Glimmer Friends Lucid Lucille geboren. Lucille is ruim 10 jaar geworden. Lucille is zelden op hondenshows geweest. Wel heeft ze haar vereiste kwalificaties behaald, maar ze vond er niets aan. Tot afgelopen jaar, op 9jarige leeftijd mocht ze mee naar de clubmatch van KC Hardenberg. Ze heeft 10 minuten staan blaffen (beetje heser dan vroeger dat wel) van plezier. Ze kreeg zelfs een Uitmuntend van de keurmeester. Ze was een trotse (o)ma, maar liefst 5 Glimmertjes deden mee deze dag.

Uit de combinatie Engelse Bulldog Glimmer Friends Lucid Lucille x Engelse Bulldog Midnight Special van het Weerpad is Internationaal, Nederlands en Duits VDH Kampioen Glimmer Friends It’s Only Rock ‘n Roll, Melody, geboren. Melody.

Uit de combinatie Internationaal, Nederlands en Duits VDH Kampioen Glimmer Friends It’s Only Rock ‘n Roll x Merriveen Thats Mine is Glimmer Friends Rough and Rocky, Floyd geboren.

Begin 2o11 is Melody moeder geworden van Glimmer Friens Hot To Handle, Dickens. Dickens is inmiddels India’s Kampioen. Hij is al 6 keer Beste van het Ras geworden en 1 keer Best in Show.

Op 8 december 2010 is Melody oma geworden van Glimmer Friends English Elegance, Chelsea. Onze huidige showdame. Op de leeftijd van 9 maanden werd ze al beste van het ras in Duitsland. Eind 2012 hopen we een nest te krijgen van Chelsea.

Op 7 maart 2012 is onze jongste telg geboren, Glimmer Friends Beautiful Britain, Jazzlyn. Jazzlyn heeft als baby en als pup al twee keer een 4de plaatsbehaald met Veel Belovend. In 2013 zal zij weer worden uitgebracht in jeugdklas op shows.

Begin maart 2003 kwam Engelse Bulldog Angel in my Heart van ‘t Weerpad, Angie bij ons. Angie heeft zeer goede voorouders en een hele mooie stamboom. We waren dan ook zeer blij met haar komst. Uit de combinatie van Angie  x Kenmilquin Dirty Den By Mdenapoli hebben we een pup aangehouden, Glimmer Friends Gypsy Queen, Danica. Helaas bleef Angie zich een vreemde eend in de bijt voelen. De eerste paar jaar konden al onze dames heel goed met elkaar overweg, maar we merkte steeds meer aan Angie dat zij vond dat zij de roedelleidster moest zijn, ze wilde al onze aandacht voor zichzelf, ze werd zeer jaloers. We hebben daarom het moeilijke besluit moeten nemen, om voor Angie een hele lieve bazen te zoeken. Dat is gelukt, ze is helemaal opgebloeid en heeft het heerlijk naar haar zin als enige hond in huis.