PostHeaderIcon In Memoriam

 

Ook wij hebben af en toe afscheid moeten nemen van onze lievelingen. Afscheid nemen is heel moeilijk. Wanneer neem je de juiste beslissing. Voor ons staat het welzijn van de hond voorop. Als we samen met de dierenarts zien dat het echt niet meer gaat, ook niet met medicatie of speciale voeding, ja dan moet je een moeilijk besluit nemen. Maar dan hebben we er ook vrede mee. De hond moet een waardig leven hebben, geen hele lange lijdensweg omdat zijn baas geen afscheid wil nemen.

Honden zijn te vergelijken met mensen. De ene komt te overlijden op jonge leeftijd door een ernstige ziekte de ander wordt heel oud en blaast de laatste adem uit in de slaap. Wij hopen dat iedereen die een pup bij ons heeft gekocht heel lang kan genieten van zijn bulldog. Wij hebben geprobeerd een zo verantwoord mogelijke combinatie bijeen te brengen. Graag vernemen wij hoe het met onze glimmertjes gaat. Ook als ze komen te overlijden. Wij willen ze dan een mooi plekje geven op deze pagina.

Polytelis Honey Bear “David”

Jarenlang hadden we graag een bulldog willen hebben, maar ja zolang je op een flat met een trap woont, is een bulldog geen optie. Vandaar dat we in eerste instantie bullterriers hadden. Maar toen we zijn verhuisd van flat in Voorburg naar een woning met een tuin in Hardenberg, begon het toch te kriebelen. Tijdens één van onze vele bezoeken aan Jaap en Paula Bouma van de Polytelis kennel, vroegen zij of we geen belangstelling hadden om David mee te nemen. Zo kwamen wij onverwacht thuis met een Engelse Bulldog van 9 maanden. De Bullterriers vonden het geen probleem, de katten begrepen er niets van, zo’n groot snuivend beest ineens in huis. Maar al snel ging het goed. David heeft vele reserve CAC/CACIB’s gehaald op shows in Nederland, Duitsland en België. Helaas schoven die resultaten toen niet door, anders was hij ook Nederlands Kampioen geworden. Bij KC Hardenberg werd hij reserve Best in Show. David was een uitslaper, behalve als hij mee mocht naar shows. Dan was hij midden in de nacht al wakker en liet dat horen ook. David is onze stamhouder. Jaap en Paula hadden afgesproken dat een combinatie met David werd gedaan. Helaas kwam Jaap veel te vroeg te overlijden, maar zijn wens hebben we vervuld, David werd vader. Uit dit nest kwam Polytelis Lady Guinevere.

gf.metpaula

David op de leeftijd van 10 maanden met Paula Bouma op zijn eerste show

gf.11maandgf.showstandbos2

David is gevraagd als foto model voor een Duitse Honden Encyclopedie, geschreven door Ulrich Kober en Wilfried Peper. De wereldberoemde Duitse fotograaf Roberto heeft ons hiervoor gevraagd en David zelf gefotografeerd. David was toen pas 11 maanden. Wat zijn we trots op deze kanjer. Kijk ook eens naar het verschil in bouw tussen de foto van 11 maanden en die van 3 jaar. Nog steeds missen we onze lieve knuffel. We zien veel van zijn eigenschappen terug in Floyd.

Polytelis Lady Guinevere  “Guinevere”

30 april 1996 – 10 november 2007

gf.guinypupgf.guinevere beste veteraan 2005 Zwolle

Guinevere was een super lieve hond. Haar grootste passie waren pups. Ze heeft dan ook vanaf het moment dat de pups 4 weken waren, de volledige verzorging van alle nesten overgenomen, ook op latere leeftijd bleef ze dit doen. Iedere hond en pup kregen dagelijks hun poetsbeurten. Ze had pas rust als iedereen er weer fris bij liep. Guinevere was gek op haar boswandelingen want dat kon ze weer op stokjes kauwen. Guinevere is in 1997 Bundesjugensieger geworden. Wat waren we blij en trots. Verder is ze regelmatig geplaatst met uitmuntende kwalificaties. Guinevere is op 11,5 jarige leeftijd in haar slaap overleden. Ze was nooit ziek. We kwamen thuis van de clubmatch en daar lag ze. Helaas hebben we het net niet mee mogen maken dat ze samen met haar dochters Lucille, Luna en haar zoon Dolf in de veteranentabel kon staan. De nakomelingen van Guinevere waren nog lang van slag na haar overlijden. Ook haar missen we nog steeds.

Op de foto links Guinevere op de leeftijd van 8 weken toen we haar ophaalden en rechts op de leeftijd van 9 jaar op de CAC show in Zwolle waar ze beste Veteraan werd met 1 Uitmuntend

Glimmer Friends Lucious Lisa “Lisa”

Lisa is een dochter van Lucille. Al vanaf de geboorte was ze een ADHD hond. Je moest haar onder een grote reu leggen bij het drinken anders verdrong ze alle pups en keurde ze elke tepel af. Met als gevolg dat niemand wat kon drinken. Ook in het bos scheurde ze door takken heen, ze zag niets, lette niet op maar ging gewoon overal doorheen. Lang ging het goed maar 1 keer ging het goed mis, gevolg gescheurde kruisband, meniscus was dubbel geslagen en afgescheurd gewrichtskapsel. Helaas gingen de operaties ook nog mis dus is ze meerdere keren geopereerd. Met als gevolg een lang revalidatie traject. En dat is niet makkelijk voor een ADHD hond. Ze heeft het ondergaan. Met heel veel knuffels van ons en de goede zorg van haar oma. Lisa is 1 keer moeder geworden van twee pups. Daar heeft ze zoveel energie in gestoken dat het verstandiger was het bij dit ene nest te laten. Op latere leeftijd bleek de ader in de buurt van haar nier voor problemen te zorgen. De diereninternist gaf haar nog drie tot zes maanden met speciaal voer en medicatie. Uiteindelijk heeft ze nog anderhalf jaar geleefd na haar diagnose. Met heel veel zorg van ons en onze dierenarts en zeer veel medicatie heeft ze nog een heerlijk leven kunnen leiden. Tot het moment kwam dat het echt niet meer ging en we haar moesten laten gaan.

gf.lisa4wk.gf.lisaindesneeuw2005

Op de foto links is Lisa 4 weken en op de foto rechts is ze ruim drie jaar en loopt ze in de sneeuw met haar oma Guinevere

 

Glimmer Friends Lucid Lucille  ”Lucille”

24 januari 2000 -  06 september 2010

Lucille is een dochter van Polytelis Lady Guinevere en trotse moeder van Nederlands en Duits Kampioen Glimmer Friends It’s Only Rock ‘n Roll. Lucille heeft na het overlijden van haar moeder de rol van roedelleidster overgenomen en dit volgehouden tot haar overlijden. Zij besloot wie op de bank naast haar mocht zitten. Ze hield alle honden in huis altijd goed in de gaten en verdedigde haar erf. Lucille was een hele lieve hond, gek op knuffels en aandacht. Haar bijnaam was de afvalbak. Wat er ook op de grond viel in de keuken, ui, knoflook, sla enz, alles at ze op. Heerlijk. In 2009 is ze derde beste veteraan in show geworden. Ze vond het zo leuk om op haar oude dag weer mee te mogen naar show.

Lucille was nooit ziek. Tot in de avond van 5 september 2010. Met de minuut werd ze zieker en kreeg ze veel pijn. Ze begon bloed te verliezen. Onze dierenarts heeft haar nog medicatie gegeven maar na een uur verloor ze zoveel bloed en kreeg ze steeds meer pijn, dat we het moeilijke besluit hebben genomen haar te laten inslapen. Melody is lang van slag geweest, ze was verzot op haar moeder. We zijn blij met de mooie herinneringen aan Lucille, dagelijks zien we haar blik terug in de ogen van onze Melody en diens zoon Floyd en dochter Bumble Bee. Het is een groot gemis.

Lucille op 14 februari 2010 in de sneeuw

Voordat de Engelse Bulldoggen in ons leven kwamen, hadden wij Bullterriers. Ze zijn allemaal bij ons oud geworden. Ook hen gunnen we een plekje op deze pagina.

darcey en emy bankemy stand boshotei standfreya stand zwart wit

Links op de foto onze eerste Bullterrier Polytelis Sweet Tuesday, Darcey, daarnaast Polytelis Silver Satin, Emy, vervolgens haar zoon Glimmer Friends I Go Wild, Hotei, daarachter Polytelis Black Silhouet, Freya. Nog steeds zijn we gek van Bullterriers. Toch komt er voorlopig geen Bullterrier in huis, de huidige bullen missen massa, het rastypische ”ei” hoofd en de pijlstaart. Daarnaast zijn het geen honden die je bij elkaar kunt houden los in huis.

In memoriam uitgevlogen glimmertjes

gf.luna zus op vakantie 8 jrLuna, een zus van Lucille, dochter van Guinevere is in 2009 overleden. Luna is zonder dat wij het wisten meerdere keren herplaatst. Ze blijkt te zijn mishandeld door de zoon van de voorlaatste eigenaar. Luna heeft hierdoor een zwaar leven gehad. Heel sneu voor haar, dat gunnen we onze glimmertjes absoluut niet. Gelukkig heeft ze een paar hele mooie laatste jaren gehad bij Zus en haar vriendje Lucas.

sjoerdSjoerd een zoon van Guinevere. Sjoerd heeft heel lang bij zijn eerste eigenaren gewoond, maar door omstandigheden moest voor hem een nieuw gezin worden gezocht. Leonie en Niels hebben niet lang van hem kunnen genieten. Toch zijn we blij dat zij Sjoerd een mooie laatste tijd hebben kunnen geven.

 

 

 

 

 

Dolf, een broer van Lucille en Luna, dochter van Guinevere is op 12jarige leeftijd overleden. Op de foto is viert hij zijn 12de verjaardag. Wij zijn Kitty en Gianni erg dankbaar dat zij heel goed voor Dolf hebben gezorgd, hij heeft het heel goed gehad bij hen. Inmiddels hebben ze een neefje van Dolf in huis lopen. Een achterkleinkind van Lucille, hij heet Teun. Teun is een broertje van onze Jazzlyn. Wij wensen jullie veel geluk met hem en hopen dat jullie van Teun ook heel lang veel plezier zullen hebben.

 

 

 

 

 

 

Sjaak, een zoon van Angie uit haar eerste nest (7 dec 2005) is onlangs overleden. Hij was ons kleinste pupje ooit en is uiteindelijk uitgegroeid tot een hele flinke lieve bull. Helaas is Sjaak ernstig ziek geworden en hebben zijn baasjes Leo en Ellen het moedige besluit moeten nemen om hem in te laten slapen zodat verder lijden hem bespaard is gebleven. Wij wensen Leo en Ellen heel veel sterkte. Sjaak heeft een heel mooi leven bij jullie gehad, waarvoor we jullie dankbaar zijn. Jammer dat jullie al op 6,5 jarige leeftijd afscheid van hem hebben moeten nemen. Dit is veel te snel geweest.

 

 

 

 

Carlos, een zoon van Angie uit haar eerste nest is op 24 augustus 2014 overleden. Carlos is bijna 9 jaar geworden. Carlos is waarschijnlijk de meest gefotografeerde bulldog in Nederland. Carlos is een broer van Sjaak. Saskia, Raymond en later Cloë heel erg bedankt voor jullie goede zorgen voor Carlos. Regelmatig hebben we hele mooie foto’s ontvangen van Carlos. Wij wensen jullie heel veel sterkte

 

 

 

 

 

Jake, geboren op 9 juli 2003 en overleden op 27 september 2014. Tijdens de familiedag van de EBCN 2013 hebben we Jake weer gezien. Hij was niet gecharmeerd van zijn achternichtje Rocks, toen nog een pup. Hij vond haar veel te druk.  Jake ging overal mee naar toe, zelfs regelmatig mee naar de dierentuin. Voetballen was zijn grote passie, hij heeft zelfs een potje gevoetbald met de FC Utrecht spelers. Wanneer zijn baasje niet thuis was, logeerde Jake bij haar ouders, zijn tweede thuis. Jake is onverwacht overleden, na zijn wandeling is hij in zijn mand overleden. Jake wordt enorm gemist. Wij wensen Angelique en haar ouders heel veel sterkte en wij zijn jullie erg dankbaar dat Jake zo goed verzorgd is en altijd verwend is.

 

 

 

 

 

 

Sir Bello, Glimmer Friends Wanna Hold You, geboren op 9 juli 2003 en overleden op 19 maart 2015. Sir Bello is een zoon van Lucille en broer van Jake. Sir Bello was een nieuwsgierige en leergierig. Hij heeft het heel goed gedaan op de puppy cursus. de jong honden cursus en hij heeft bij zijn GGA examen zelfs een 10 gehaald voor “zit”. Hij was altijd bij zijn bazen Marianne en Toon. Hij ging mee op vakantie, heeft de meest lekkere gerechten geproeft in restaurants en hij was gek op de natuur. Een enkele keer heeft hij zelfs een kikker gevangen aan de rand van de vijver. Sir Bello heeft een heel goed leven bij Marianne en Toon gehad. Ook toen zijn gezondheid hem in de steek liet vanwege zijn hoge leeftijd heeft hij de beste zorg gehad oa ook met de hulp van dr. Strikkers.  Sir Bello is met zijn kop op haar schoot bij Marianne thuis rustig overleden. Wij zijn jullie heel erg dankbaar voor het mooie leven wat jullie Sir Bello hebben gegeven en de goede zorg die hij heeft gehad. Wij wensen jullie heel veel sterkte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mike, Glimmer Friends Having a Party, geboren op 6 oktober 2004 en overleden op 3 april 2015. Mike is een zoon van Lucille en de jongste broer van Jake en Sir Bello. Mike is op 27 november 2004 bij zijn bazen Joyce en haar gezin komen wonen. Mike is altijd heel goed verzorgd door jullie. Wij zijn jullie daarvoor erg dankbaar. Wij wensen jullie heel veel sterkte.